Financieringen

Je dromen simpel en voordelig financieren!

Wensen werkelijkheid laten worden met een voordelige krediet of persoonlijke lening

Wil je een andere auto, caravan, een boot, je wil je huis verbouwen of de tuin aanpakken maar je wil niet al je spaargeld gebruiken dan ben je hier aan het juiste adres voor een passende oplossing. Graag zetten wij, voor je, de mogelijkheden op een rij. Of het hypothecair gefinancierd moet worden of middels een consumptieve financiering het maakt niet uit bij ons ben je aan het juiste adres. Ook op dit gebied beschikken wij over meerdere geldverstrekkers.

Je kunt kiezen tussen twee leenvormen namelijk het doorlopend krediet (DK) of een persoonlijke lening (PL).

De kenmerken van een doorlopend krediet zijn dat het een flexibele leenvorm betreft waarbij je ten allen tijde geld op kunt nemen tot je kredietlimiet maar je kunt ook op elk gewenst moment inlossen.

Ten aanzien van de hoogte van de maandlast kan gekozen worden tussen 1%, 1,5% of 2% per maand van de kredietlimiet. Bij 2% ben je sneller van de lening af dan bij 1%, echter de maandlast is hoger. Ons inziens heeft het DK ook enkele nadelen, de rente is variabel waardoor de looptijd ook variabel is. Indien de rente stijgt komt de einddatum op een later tijdstip te liggen en indien de rente daalt komt de einddatum eerder in zicht.

De kenmerken van een persoonlijke lening zijn gelijk aan de kenmerken van een annuïteiten hypotheek, echter is de looptijd van een PL maximaal 15 jaar ten opzichte van 30 jaar bij een annuiteiten hypotheek. De maandlast staat vast, de rente kun je vastzetten en de einddatum staat vast. Op dit moment zijn er ook mogelijkheden om boetevrij extra in te lossen op uw PL waardoor u sneller van de lening af bent.

Waarom kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening in plaats van voor een tweede hypotheek?

Het is sneller geregeld, je hoeft geen taxatiekosten, afsluitkosten of notariskosten te betalen waar je bij het sluiten van een (tweede) hypotheek niet omheen kunt. Ook krijg je het geld rechtstreeks op je rekening gestort in plaats van in een bouwdepot waardoor je flexibeler bent in je keuzes. Er is dan ook een steeds groter wordende groep mensen die kiest voor een persoonlijke lening in plaats van voor een tweede hypotheek.

Indien je wil weten wat een lening in jouw geval zou kosten of indien je vragen heeft, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. De koffie staat klaar.

Op de hoogte blijven?
Volg ons dan ook hier:

Erkend Hypotheekadviseur
RegioBank Zelfstandig Adviseur